Ечемични стръкове на прах, 200 г

Още изгледи

Ечемични стръкове на прах, 200 г

Дайте първото мнение за този продукт

Наличност: В наличност

35,99 лв.

Описание:


Ечемичените стръкове са позната добавка към храната – пълноценна храна, получена от младите стръкове на растението. Има сведения, че ечемичените стръкове помагат за облекчаване на симптомите на различни често срещани заболявания, в това число тромбоза, артрит, храносмилателни проблеми, астма и диабет.

Съдържат протеини в лесно усвоима форма плюс изобилие от ензими, витамини, минерали, каротиноиди, пигменти и фитонутриенти. Освен това са богати на хлорофил, който е много ефективен антиоксидант и има естествено детоксикиращо действие, тъй като помага за пречистването на кръвта и регенерирането на черния дроб.

НАЧИН НА ПРОИЗВОДСТВО
Нашите ечемичени стръкове се получават от био ферма в Кентърбъри, Нова Зеландия. Берат се, докато растението е младо, т.е. не по-високо от 30 см. До шест часа от брането се транспортират до био сертифицирана фабрика за сушене, където съдържанието на влага се намалява до около 4%. Това се получава с помощта на сушилни с горещ въздух. Процесът на сушене отнема 20-25 минути. Вземат се проби на всеки час за ежедневна проверка на качеството. Щом се изсушат, стръковете на прах се смилат първо на частици с големина приблизително 150 - 200 микрона, а после до 50 микрона. След това се пакетират и транспортират до Великобритания.


 Употреба:


Препоръчваме да се взема един или два пъти дневно по една чаена лъжица с връх (3 грама), разбъркана във вода или сок. Най-добре е да се приема по средата на сутринта и/или средата на следобеда.


Сертификат и произход:Произход:  Нова Зеландия 


Състав:


Сертифицирани био ечемичени стръкове без изкуствени оцветители, есенции или консерванти. Ечемичените стръкове на прах на Rainforest Foods са сертифицирани от Soil Association  (GB-ORG-05).
Хранителна информация за 100 г  % Препоръчителен дневен прием 
 Енергия (kj) 1048  
 Мазнини (g) 5  
 от които наситени (g) 0.6  
Въглехидрати (g) 3.4  
от които захари (g) 3.1  
Фибри (g)  39  
 Белтъчини (g) 29  
Сол (g) 0.125  
Витамин А (µg)                      11833 1479
Фолиева киселина (В9) (µg)                      1305 653
Хлорофил (mg) 982  

</div