Кокосово масло, 500 мл

Още изгледи

Кокосово масло, 500 мл

Дайте първото мнение за този продукт

Наличност: Не е в наличност

22,50 лв.

Описание:


Кокосовото олио безспорно е един от фонтаните на младостта. Кокосовото дърво (Cocos nucifera) е част от семейството Арекаке (Arecaceae), което включва и известните плодове асай, фурмите и други костилкови плодове, разпространени в тропическите и субтропическите региони.


Много продукти и храни са добити от палмовото семейство. Всъщност исторически, палмите са били символ на живот, победа, мир, плодовитост и препитание. Кокосовата палма специално, често е наричана „дървото на живота“ в много култури, които разчитат на нея за прехраната си. Буквално всяка част от кокосовата палма се използва за нещо. На санскрит името й е kalpa vriksha, което означава „дървото, което осигурява всичко, необходимо за живот“.


Ако погледнем страните, в които кокосовото олио и мляко са основен елемент на храненето, ще видим, че тези, които не са включили западните храни в диетата си, са красиви, здрави и силни. Ако се разходите из Шри Ланка, където кокосовите продукти са част от ежедневното меню, ще забележите изключителната жизненост и здрав блясък на местното население. В Шри Ланка смъртността вследствие на сърдечно-съдови заболявания е едва 1/1000 в сравнение с Америка, където те са причина са около 50% от всички смъртни случаи.


Здравословни ползи:  • Антимикробен ефект

  • Кардиопротективен ефект 


Употреба:


Препоръчителната доза е от 1 до 3 супени лъжици дневно. Разбира се, тези количества варират според стила на живот и личното ви усещане за ефекта му върху организма ви. до косвено намаляване на LDL холестерола и така се снижава риска от инфаркт.


Сертификат и произход:
Сертификат:  


Произход: Шри Ланка
Хранителна информация и Състав:
Състав: 100 % Кокосово олио 


Хранителна информация за 100 г
 Енергия (kj) 3679
 Мазнини (g) 99
 от които наситени (g) 94
мононенаситени (g)  4.6
полиненаситени (g) 0.7
Въглехидрати (g) <0.5
от които захари (g) <0.1
Фибри (g)  <0.1
 Белтъчини (g) <0.5
Сол (g) <0.1