Розова вода, 100 мл

Още изгледи

Розова вода, 100 мл

Дайте първото мнение за този продукт

Наличност: В наличност

6,50 лв.

Описание:


Разфасовка: 100 млРозата има над 250 разновидности, обединени от силния и опияняващ аромат и от символиката за любов, страст и романтика. Съществуват много легенди за романтичния произход на розовото масло. Една от тях разказва за принцеса Нур-Джибан, която плавала в сватбената си ладия заедно със съпруга си. Изведнъж двамата забелязали на повърхността на водата маслено зеленикава субстанция. Това била изненадата на градинарите. Предварително те напълнили канала, който обграждал градините, с розова вода. Благоуханието очаровало и опиянило бързо двамата влюбени и така се започнало производството на розово масло в Персия, Индия, Турция и останалите части на Европа.


По българските земи най-разпространена е Rosa Damascena, дошла при нас от Сирия по време на турското нашествие.

Основното производство е насочено към получаването на етерично масло, при което като страничен продукт се получава розова вода.

Био розовата вода АРМИНА е получена при добиването на розово масло чрез пряка дестилация на цветовете на Rosa Damascena Mill, а не като страничен продукт от производството на масло, както е при повечето флорални води. Това прави водата много качествена и с високо съдържание на основните съставки: цитронелол, гераниол, евгенол, фарнезол. В био розовата вода АРМИНА се съдържат много фини капчици био етерично масло, което има благоприятно за кожата действие.
Розовата вода „АРМИНА био"възстановява влагата, регулира рН баланса и стимулира кръвната циркулация на кожата. Подходяща е за нежната бебешка кожа, а при младежите предотвратява развитието на акне. Компресите с био-сертифицирана розова вода имат благотворно действие при зачервяване на очите, при четене, гледане в дисплеи и пр.

Тъй като при отглеждането на розите не използваме химикали като минерални торове или препарати за растителна защита, водата може и да се пие и е идеално средство за пречистване на организма.


Независимо дали ще използвате розовото масло за разкрасяване или ще подарите червена роза на любимия като символ на любовта си, това нежно цвете ще бъде винаги харесвано и в света на парфюмерията, и в света на козметиката. Продуктите от роза даряват красота, ароматът й завладява всички наши сетива, а самата Роза ни вдъхновява с някаква тайнствена сила, която остава скрита в нейната символика. Да не забравяме интимната нотка на розовото царство...Сертификат и произход:


 


Произход: България